Koraal zoekt mariniers

Durf jij buiten je functieomschrijving te handelen en wil je graag zelf de regie houden over de invulling van je werk? Dan is Koraal op zoek naar jou! Wij hebben boeiende vacatures in de zorg en zoeken stevige persoonlijkheden die onze cliënten een stapje verder kunnen brengen. Bij Koraal kun je iets voor een ander betekenen. Werk waarin jijzelf èn de cliënt ertoe doen.” Krachtige woorden van Ronald Counet, manager Sociale Zaken binnen Koraal. “Denk nu niet meteen: ik zit toch al te lang thuis of ik ben te oud. Wij vangen je op en brengen je met speciale trainingsprogramma’s, precies daar waar jij wil zijn!”

Koraal op zoek naar mariniers

Hoe anders is de situatie in de zorg momenteel ten opzichte van een aantal jaren geleden. Door de toegenomen zorgvraag telt alleen Koraal op dit moment al 350 vacatures in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, speciaal (voortgezet) onderwijs en arbeidsparticipatie, die vragen om een snelle invulling. “Wij vissen allemaal in dezelfde vijver. Er komen steeds hengels bij, maar het aantal vissen blijft gelijk.” Ronald schetst het schrijnende tekort aan medewerkers. “Daarom roepen we iedereen op om zich te melden. Bouwvakkers, mariniers, her- of zij-intreders. Iedereen is welkom.” Mehlika Schopen, communicatiemanager binnen Koraal, bekrachtigt: “Wij bieden jou de juiste zwembandjes! Aarzel je nog een beetje, kom dan ‘proeven’ aan het werk en loop een dagje mee.”

Ruimte voor eigen ideeën

Ook op gebied van werkgeverschap is er een en ander veranderd in deze branche. “Daar waar we vroeger vooral eisen stelden, zijn we als werkgever nu veel meer geïnteresseerd in wat mensen zoeken en willen bereiken in hun werk. Wij bieden naast een prima salaris ook omscholingstrajecten, ontwikkelingsperspectief en de vrijheid en ruimte om je eigen ideeën vorm te geven.” Mooie voorbeelden daarvan zijn Koraal Media en de Equipe Mont Ventoux. Beide projecten zijn ontstaan uit initiatieven van medewerkers. Bij Koraal Media maken cliënten zelf televisie en radio reportages over onderwerpen binnen en buiten Koraal. In het project Equipe Mont Ventoux stappen jongeren met een licht verstandelijke beperking en uiteenlopende gedragsproblemen jaarlijks op de racefiets om de bekende berg te bedwingen. “Eindelijk iets bereikt in mijn leven,” is het trotse commentaar van een van de jongeren. Een duidelijker uitdrukking van de visie van Koraal is nauwelijks denkbaar: Samen, op eigen kracht.

Koraal is met de vier vestigingen Maasveld, Op de Bies, Sint Anna en Gastenhof in heel Limburg vertegenwoordigd. Er is veel vraag naar groepsleiders, die kinderen en jongeren ondersteunen en helpen, zodat zij het beste uit zichzelf halen en een volwaardig bestaan kunnen opbouwen. Ben jij die krachtige persoonlijkheid en wil jij ertoe doen? Aarzel dan niet langer en bel ons: 06 34 96 26 27 of mail naar communicatie@koraalgroep.nl

 

2018: Tekst : Katja Waltmans * Beeld : Petra Niessen

koraal zoekt mariniers
Koraal zoekt mariniers