‘Ik word blij van dit werk!’

‘Durf jij buiten je functieomschrijving te handelen en wil je graag zelf de regie houden over de invulling van je werk? Dan is Koraal op zoek naar jou!’ Met deze krachtige woorden begon Koraal begin dit jaar de zoektocht naar gemotiveerde, nieuwe medewerkers. Ook zonder achtergrond in de zorg: iedereen was welkom. Bouwvakkers, mariniers, her- en zij-intreders werden opgeroepen zich aan te melden. Tom, Joy, Manon, Wouter, Pascal en Björn zijn zes van de in totaal 40 sollicitanten die zich hebben aangemeld. Het gemêleerde gezelschap bestaande uit een militair, een secretaresse, een judoka, een timmerman en twee managers, is intussen met veel enthousiasme gestart als (leerling-)begeleider in de zorg. ‘Onze opleiding wordt volledig betaald en we ontvangen vanaf de eerste werkdag een passend salaris!’

‘Ik word blij van dit werk!’

Annemiek Custers, recruiter bij Koraal, is zeer tevreden over het verloop van de eerste werving die intussen bekend staat als de mariniers-campagne. ‘Uiteindelijk zijn 24 zij-instromers geplaatst. We hebben geprobeerd vanaf het begin een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen van wat werken bij Koraal inhoudt. Daarvoor hebben we iedereen die zich had aangemeld, uitgenodigd voor een informatieavond, waarbij teamleiders Bruni Graus en Ric Schrijver uitgebreid aan het woord zijn geweest. Daarnaast hebben we speed-dates gehouden waarbij sollicitanten in een 1 op 1 situatie onze medewerkers het hemd van het lijf konden vragen. Wie anders dan zij kunnen vol passie over hun vak vertellen en dat enthousiasme overbrengen?

Inspirerend

Dat dit een goede manier is om mensen te inspireren, maakt het verhaal van voormalig call-center manager Tom Jussen duidelijk. ‘Ik ken Bruni uit onze tijd bij vastgoedbedrijf Vesteda. We hadden begin dit jaar een lunchafspraak bij haar nieuwe werkgever Maasveld in Maastricht. Zelf zat ik op dat moment werkloos thuis. Zij vertelde met een enorme passie over haar ‘nieuwe’ werk. Haar ogen sprankelden daarbij en dat werkte zo aanstekelijk, dat ik ter plekke besloot me te verdiepen in een mogelijke toekomst in de zorg. Ik heb me aangemeld voor de informatieavond en meegedaan aan de speed-dates. Iedereen daar had diezelfde sprankeling in de ogen. Dat heeft me geraakt.’ Tom is onlangs bij Op de Bies aan de slag gegaan en volgt via Arcus de BBL-opleiding tot begeleider in gehandicaptenzorg.

Heel anders ging het bij Manon Rienks en Wouter Blom. Zij ontdekten hun passie voor de zorg door het doen van vrijwilligerswerk. De voormalige secretaresse en zakenman kwamen langdurig thuis te zitten tijdens de crisisjaren en waren het thuiszitten vrij snel zat. Op eigen initiatief gingen beide op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding en kwamen al snel terecht bij vrijwilligerswerk in de zorg. ‘Mijn zoon viel het als eerste op: pap je bent veel meer ontspannen! Ik kwam inderdaad in een totaal andere modus terecht en dat beviel me wel,’ lacht Wouter. ‘Iemand groente leren snijden blijkt een doel op zich te kunnen zijn. Als dat lukt geeft dat een enorme voldoening.’ Ook Manon straalt als ze vertelt: ‘Ik word zo blij van dit werk. Als ik nu thuiskom ben ik vol energie en superblij.’

Koraal zoekt meer mariniers

‘Het is fantastisch om te zien hoe onze nieuwelingen elkaar inspireren,’ stelt Custers opgetogen vast. ‘Voor onze ‘marinier’ Björn Stegers was de campagne aanleiding om vanuit Amsterdam terug te keren naar Limburg. Hij had reeds een relevante opleiding en kon daardoor direct aan de slag bij Maasveld. Björn is zo enthousiast dat hij een collega heeft weten overtuigen ook naar Limburg te komen. Deze collega heeft nu een contract gekregen bij St. Anna in Heel.’ Koraal is op dit moment bezig met plannen voor een nieuw wervingstraject, dat naar verwachting begin volgend jaar van start gaat.

Interesse? Blijf ons volgen via de website www.werkenbijkoraal.nl en de sociale media accounts op Facebook, LinkedIn en Instagram.

 

Tekst : Katja Waltmans / Beeld : Marc Bolsius